Böckerna beställer du på: Adlibris, sök på författarnamn.
www.Adlibris.com/se

Ungdomsbok 9 - 13 år. Första delen

Sara och hennes mamma Hjördis flyttar från storstaden brus och stress till en liten lugn liten by i Småland. Sara lär känna Fredson, en rund glad kille som älskar kanelbullar. Sockerkladdiga kanelbullar som mer än gärna fyller sina fickor med.
Lugnet i den lilla byn Vishult förändras så snart Sara och Fredson stöter på den mystiska gamla damen i svart, som bor i slottet uppe på kullen. Vad har hon för sig i tornrummet om nätterna?
Och vem är den mystiska figuren som smyger runt och spionerar på folk i Vishult?
Kan en väv vara magisk och göra så att man reser i tiden?
Sara och Fredsons första sommarlov tillsammans blir en spännande resa i tiden bland ryska ikoner, magiska amuletter och konsttjuvar.

Ungdomsbok 9 - 13 år. Andra fristående delen.

Hade det inte varit för en sockerkladdig pappersservett och en resa till Kina med två nyfikna tolvåringar så hade detta aldrig hänt:
Sara och hennes kompis Fredson ska få följa med Saras mamma Hjördis på en resa till Kina. Allt inför resan fungerar först bra ända fram tills Sara och Fredson upptäcker och köper en gammal krigarstatyett i Olofssons antikaffär. Styetten kommer ursprungligen från Kina och tillverkades under T´angdynastin för fler hundra år sedan. Men det visar sig att det inte är vilket gammalt prydnadsföremål som helst. för den här porslinstayetten kan utföra magiska konster och den låter väldigt irriterande.
Sara och Fredson tycker först att stayetten är jättekul, men sen, när den gör lite som den vill är det inte lika kul.
Men, vi tar det från början: Allting började en gråmulen dag i februari.